- Po20. 01.
Zupa rosół z makaronem 250 ml (1,3,9)
Filet drobiowy w płatkach kukurydzianych 100 g (1,3)
Ziemniaki gotowane z koperkiem 180 g
Mizeria z jogurtem greckim 90 g (7)
Kompot truskawkowy 200 ml- Wt21. 01.
Zupa kapuśniak 250 ml (9)
Gulasz wieprzowy wielowarzywny (marchew, pietruszka, seler) 120 g (1,9)
Kasza gryczana 120 g
Buraczki pieczone podane z rukolą, gruszką, ziarnami słonecznika i sosem winegret 80 g (10)
Woda z cytryną i miodem 200 ml- Śr22. 01.
Zupa meksykańska 250 ml (9)
Racuchy z cukrem pudrem 150 g (1,3,7)
Jogurt grecki z frużeliną malinową i owocem (np. borówka) 120 g (7)
Kompot jabłkowy z goździkami i cynamonem 200 ml- Cz23. 01.
Zupa pieczarkowa 250 g (7,9)
Roladki schabowe nadziewane suszonym pomidorem, zawijane w boczku 100 g (1,7)
Ziemniaki talarki 180 g
Marchewka juniorka z bułką tartą i masłem (1,7)
Kompot wiśniowy 200 ml- Pt24. 01.
Zupa dyniowa krem 200 ml (7,9)
Kotlet rybny 90 g (1,3,4)
Ziemniak gotowane z koperkiem 180 g
Surówka z selera, ananasa, z natką pietruszki z jogurtem i majonezem 90 g (3,10)
Woda z cytryną i miętą 200 ml
Ciasto „Murzynek” 50 g (1,3,7)- So25. 01.
- Nieczynna
- Ni26. 01.
- Nieczynna
Alergeny
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
1. GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą );
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekari, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, rozmaryn, papryka słodka, papryka ostra, papryka wędzona, kminek, curry, kurkuma, imbir, czosnek granulowany, lubczyk, gałka muszkatałowa, cynamon.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.